Zpět na recepty Zpět na hlavní jídla |
Placky z hrašky ze zeleninou 2 hrnky hrašky 2-3 lžíce polohrubé mouky sůl, voda 100g mrkve 100g brokolice Práce s hraškou je velmi příjemná, protože je minimálně náročná na čas, použitého nádobí je taky málo a u práce se moc nezašpiníte. Jediným uměním, které brzy zvládnete, je namíchat správnou hustotu hrašky. Je tedy dobré vědět, že více vody v hrašce znamená více křupavější placky. Hrašku proto rozmícháme s vodou na řídší kaši, osolíme a okořeníme dle chuti. Aby byla hladší, můžeme přidat i 2 až 3 lžíce polohrubé mouky. Do kaše nasypeme nadrobno nakrájenou brokolici a mrkev. Smažíme na rozpáleném oleji. Podáváme s bramborami nebo bramborovou kaší a zeleninovou oblohou. |