receptyliteraturapotravinydiskuzezpět na úvodkde se najístkde nakoupitwww.vegetarian.cz.
vegetarian.cz

Zpět na recepty

Zpět na hlavní jídla


Placky z hrašky ze zeleninou

2 hrnky hrašky

2-3 lžíce polohrubé mouky

sůl, voda

100g mrkve

100g brokolice

Práce s hraškou je velmi příjemná, protože je minimálně náročná na čas, použitého nádobí je taky málo a u práce se moc nezašpiníte. Jediným uměním, které brzy zvládnete, je namíchat správnou hustotu hrašky. Je tedy dobré vědět, že více vody v hrašce znamená více křupavější placky.

Hrašku proto rozmícháme s vodou na řídší kaši, osolíme a okořeníme dle chuti. Aby byla hladší, můžeme přidat i 2 až 3 lžíce polohrubé mouky. Do kaše nasypeme nadrobno nakrájenou brokolici a mrkev. Smažíme na rozpáleném oleji. Podáváme s bramborami nebo bramborovou kaší a zeleninovou oblohou.